تحولات منطقه

وزیر صمت گفت: از روز یکشنبه ظرفیت بازرسی در بازار کالاهای اساسی را ده برابر کردیم و تعداد بازرس‌های وزارت صمت در کشور به بالای ۷ هزار نفر رسیده است.

فاطمی‌امین: ظرفیت بازرسی‌های وزارت صمت ۱۰ برابر شده است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رضا فاطمی، امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:

اگر تخلفی در حوزه قیمت و  عرضه کالاها صورت بگیرد با آن چگونه برخورد می‌کنید؟

نظارت‌ها در دو مرحله صورت می‌گیرد. تولیدکنندگان باید قیمت درستی را ارائه دهند لذا در نظام توزیع افزایش قیمت باید معقول باشد. سامانه جامع تجارت و یا سامانه درج قیمت کالا در این مسیر به ما بسیار کمک کرده است.

کالایی که در سامانه جامع تجارت صورتحساب می‌شود، ما به صورت سیستمی کشف می‌کنیم که در کجا تخلف صورت گرفته است. سامانه جامع تجارت بسیار کمک کرده است، به طوری که فروشنده‌ای در گیلان حجم بزرگی روغن را فاکتور کرده بود امسال از سیستان و بلوچستان سر در آورده است. در سامانه جامع تجارت شرکت‌های پخش، فروشگاه‌های زنجیره ای، تولیدکنندگان و بارنامه به هم متصل هستند و تمامی داده‌ها به صورت شفاف است.

در روزهای گذشته مشخص شده که چه کشفیاتی صورت گرفته است. در گام اول تولیدکنندگان باید قیمت را به درستی درج کنند و ما به صورت سامانه‌ای مسئله را پیگیری می‌کنیم که اگر قیمت بیش از حد مجاز باشد، با آن برخورد کنیم.

بخش دوم به توزیع و شرکت‌های پخش مربوط می‌شود. در بخش مربوط به فروشگاه‌ یا خرده فروشی‌ها دولت باید نظارت را گسترده کند و مردم در این ماجرا بسیار کمک کننده هستند.

از روز یکشنبه ظرفیت بازرسی را ده برابر کرده ایم. روزانه ۷۰۰ نفر بازرس در سراسر کشور داشتیم که اکنون به بالای ۷ هزار نفر رسیده است. البته تنظیم بازار محصولات کشاورزی مانند مرغ، تخم مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است.

سازمان تعزیرات حکومتی در این هفته اختیارات بسیار خوبی گرفته و برای مبارزه با گرانفروشی جرائم بازدارنده خوبی دارد. هفته قبل اگر کسی درج قیمت نمی‌کرد ۸۵ هزار تومان جریمه می شد که اکنون این جریمه ۱۰ میلیون تومان شده است. همچنین سازمان تعزیرات می‌تواند اگر با گرانفروشی مواجه شود مغازه را پلمب کند.

طی چند روز گذشته چقدر بازرسی صورت گرفته است؟

دیروز ۶۳ هزار بازرسی انجام شده است. تنها در روز یکشنبه، نزدیک به ۹ هزار پرونده تشکیل شده، یعنی در یک روز معادل یک ماه بازرسی صورت گرفته است. مردم باید مواردی را که مشاهده می کنند، به ما گزارش دهند. امروز ۲۰ هزار تماس در سراسر کشور گزارش تخلف از سوی مردم داشتیم.

وضعیت بازار کالاهای اساسی به ویژه روغن به چه صورت است؟

خبر مهم این است که به لحاظ موجودی کالا کمبود نداریم. روزانه نزدیک به ۴هزار تن مصرف روغن در کشور است. امروز نزدیک به ۴هزار تن روغن تولید شده است و فردا هم ۳۵۰۰ تن تولید می شود و برای روز شنبه با چند واحد صنعتی تماس گرفتیم و خواستیم که تولیداتشان را افزایش دهند و لذا ، ۵ هزار تن نیز از هفته آینده تولید خواهد شد .

امروز یک انبار در یک استان شمالی کشور احتکار کشف شده است که ۲ هزار تن در آن روغن بوده که معادل نصف مصرف یک روز کل کشور بوده است.

۸۵ درصد روغن را از خارج از کشور وارد می کنیم متاسفانه وارد کننده روغن هستیم که باید آن را اصلاح کنیم.

تمام کارخانجات تولیدی روغن خام دارند. ۸۰ هزار تن وزارت جهاد کشاورزی به شرکت های تولیدی روغن تخصیص داده است. تمامی واحدهای تولیدی ذخیره روغن خام دارند. طبیعی است که چند روز با اختلال در دریافت روغن مواجه باشیم. باید نظام توزیع تسریع پیدا کند، قیمت های جدید دیشب به شرکت های تولید کننده ابلاغ شد.

آیا واحد های تولیدی مجاز به تغییر قیمت هستند؟

هرگونه تغییر قیمت باید با مصوبه و اجازه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار باشد.

قیمت های لبنیات، شیر خام، ماست، مرغ، تخم مرغ و روغن اعلام شده است، با تولیدکنندگان تشکل‌ها صحبت‌های زیادی شده که چقدر افزایش قیمت داشته باشند؛ اما در برخی از صنایع و در برخی از محصولات به خاطر اینکه مواد اولیه افزایش پیدا می‌کند ممکن است شاهد افزایش قیمت باشیم .

هر واحد تولیدی اگر فکر می‌کند هزینه هایش بیشتر شده و سودش برای ادامه تولید کافی نیست باید به سازمان حمایت مراجعه کند تا صورت‌های مالی بررسی شود و عوامل هزینه‌ای و مواد مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

اگر تشخیص داده شود که افزایش قیمت معقول است، در ستاد تنظیم بازار بررسی و اجرایی می‌شود. هیچ افزایش قیمتی بدون تایید این سازمان حمایت قابل اجرا نیست و حتما برخورد می شود.

زیرساخت کالابرگ به چه صورت خواهد بود؟

کالا برگ موضوع جدیدی نیست، بلکه از طریق کارت بانکی قابل انجام است .این گونه نیست که کارت مستقیم به افراد داده شود در مرحله آزمایشی در استان زنجان در خصوص نان کار آغاز شده است.

کالابرگ الکترونیک در قانون آمده اما به خاطر اینکه قیمت‌های جهانی بیش از حد افزایش پیدا کرده ما به این جمع‌بندی رسیدیم که تا قبل از اینکه زیرساخت‌های کالابرگ اجرایی شود تا دو ماه پرداخت صورت بگیرد.

هر وقت که زیرساخت اجرایی آماده شد به کالابرگ منتقل داده می شود.

منتفع اصلی این طرح چه کسی خواهد بود؟

هیچ درآمدی از این طرح به جیب دولت واریز نمی شود. دولت هیچ درآمدی به دست نخواهد آورد. وضع دهک‌های پایین بهتر از قبل می شود. با این طرح ساختار اقتصادی کشور اصلاح می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.